دومین سمپوزیوم سلول های بنیادی در بیماری های غضروف و استخوان – کاربردها، حال و آینده

دومین سمپوزیوم سلول های بنیادی در بیماری های غضروف و استخوان – کاربردها، حال و آینده در مرکز شفایحیاییان برگزار شد.

به نقل از روابط عمومی مرکز شفایحیاییان؛ دومین سمپوزیوم سلول های بنیادی در بیماری های غضروف و استخوان – کاربردها، افق و آینده در تاریخ 27 تیر ماه 1398 با حضور رییس دانشگاه در سالن همایش مرکز شفایحیاییان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم دکتر باقری فرد رئیس مرکز شفایحیاییان و دبیر علمی سمپوزیوم ضمن خوش آمد گویی به مهیمانان و مدعوین بیان نمود: که اولین سمپوزیوم سلول های بنیادی در بیماری های غضروف و استخوان در دانشگاه مشهد برگزار گردید و دومین دوره با همکاری ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی ایران و مرکز تحقیقات بازسازی مفاصل و استخوان برگزار میگردد.
وی افزود: هدف از برگزاری این سمپوزیوم این می باشد که متخصصین وجراحان ارتوپدی با آخرین فرآورده های تولید شده در کشور آشنا شوند و بررسی شود که در کشورمان در چه مرحله ای هستیم و در دنیا چه فعالیت ها و پژوهش هایی در این خصوص انجام شده است.
همچنین متخصصان ارتوپدی که با بیماران در ارتباط هستند با روش ها و متدهای استاندارد استفاده از فناوری سلول های بنیادی آشنا شوند.

در ادامه مراسم دکتر کوهپایه زاده ، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران از مرکز شفایحیاییان جهت میزبانی و برگزاری این سمپوزیوم تشکر نموده و بیان کرد: با توجه به اهمیت روش های نوین درمانی و استفاده از سلول های بنیادی ، دانشجویان و رزیدنت ها طرح ها و پایان نامه های خود را در زمینه سلول های بنیادی بگذرانند و یا بصورت رزیدنت میهمان در این زمنیه پژوهش نموده و الگوهای نوین درمانی ارائه نمایند.
در این راستا با استفاده از نظرات اساتید و همفکری ها با همکاری ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، اقدامات عملی و علمی بیشتری انجام شود و همکاری های بین بخشی توسعه یابد.
رئیس دانشگاه خاطرنشان کرد: پیشرفت در زمینه سلول های بنیادی دارای دو فایده است که فایده اول استفاده از این علم جهت ارائه خدمات درمانی بهتر برای بیماران و دوم کسب سرمایه گذار برای جذب درآمد و تجاری سازی دانش سلول های بنیادی می باشد.

دکتر حمیدیه، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از  بیمارستان شفا یحیاییان به عنوان قطب ارتوپدی کشور یاد نموده و از میزیانی این سمپوزیوم تشکر نمود.
وی گفت: حدود 20 سال در زمینه سلول های بنیادی تحقیق و پژوهش شده است و توانسته ایم در این علم به جایگاه قابل قبولی دست پیدا کنیم.
ایشان اظهار داشت: با کمک اعضای هیات علمی و دانشجویان متخصص و فعالان این حوزه این دانش در کشور بومی شده است و هم اکنون در بسیاری از دانشکده های فنی مهندسی و علوم پزشکی درحال تحقیق و توسعه می باشد.
دکتر حمیدیه با اشاره به فعالیت های انجام شده در این حوزه اعلام نمود که هم اکنون حدود 100 شرکت دانش بنیان در حوزه پزشکی بازساختی در کشور فعال هستند و محصولاتی تولید نموده اند و امیدواریم در راستای دانشگاه های نسل سوم و چهارم با همکاری اساتید و متخصصین ، محیطی فراهم آید که شرایط فعالیت برای سرمایه گذاران و کارآفرینان ایجاد شود.

دکتر نجد مظهر دبیر اجرایی سمپوزیوم بیان نمود: درمان های متداول در زمینه پزشکی به مرحله ای رسیده اند که پیشرفت بیش از آن نیازمند ایده های نوین از جمله سلول های بنیادی در زمینه پزشکی می باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه اظهار داشت: سلول های بنیادی در چند دهه اخیر وارد علم و پژوهش شده اند و با استفاده از دانش سلول های بنیادی و ارائه روش های نوین ، دریچه های جدیدی جهت درمان بیماری های سخت و صعب العلاج و لاعلاج گشوده است.
وی افزود: آینده پزشکی و قسمتی از درمان های آینده از طریق سلول های بنیادی خواهد بود و در راستا خیلی از کشورها و شرکت های دانش بنیان و تجاری سرمایه گذاری های بزرگی انجام داده اند تا با بازاریابی و فروش محصولات خود درآمد زایی داشته باشند. لذا کشور ما هم با توجه به شرایط موجود و جهت تولید محصولات با دانش سلول های بنیادی اقدام به برگزاری همایش ها و سمپوزیوم های علمی جهت ارائه دستاوردهای نوین نموده است و دومین سمپوزیوم سلول های بنیادی در بیماری های غضروف و استخوان – کاربردها، افق و آینده با همکاری ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، مرکز تحقیقات بازسازی استخوان و مفاصل ، بیمارستان شفایحیاییان و مراکز دانشگاهی کشور و موسسات فعال در زمینه دانش سلول های بنیادین برگزار میگردد.
رئیس مرکز تحقیقات بازسازی استخوان و مفاصل ابراز امیداواری نمود:  با تکرار این سمپوزیوم ها بستری ایجاد شود تا جراحان ، متخصصین ، مهندسین و محققین این حوزه از لحاظ علمی و عملی پیشرفت نمایند تا کشور ما نیز پابه پای کشور های دیگر پیشرفت نماید.

در این سمپوزیوم 19 مقاله علمی و تخصصی در زمینه های کارآزمایی های بالینی، سلول های بنیادی و اقتصاد سلامت ، پژوهش ها و کاربردهای سلول های بنیادی در ارتوپدی ارائه گردیدند.

Template settings